Puskás Imre kifejtette: a bevándorlóországokban a migránsok eltartása, lakhatása, segélyezése óriási pénzeket visz el, s ennek árát a mostani ellenzék által alakított kormány a magyar családokkal fizettetné meg.

Eltörölnék a családi adókedvezményt, a kisgyermekes édesanyákat segítő támogatásokat, a gyed extrát, a hároméves gyest, a családi otthonteremtési kedvezményt, az ingyenes tankönyvellátást és az ingyenes gyermekétkeztetést – sorolta a kormánypárti politikus, aki szerint adóemelések és megszorítások következnének.

Miközben a migránsoknak lakhatást és segélyeket fizetnének, a magyar családokat elszegényítenék, a családok élete sokkal drágábbá és kiszámíthatatlanabbá válna – összegzett Puskás Imre.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára a témával kapcsolatban azt mondta, az ellenzék a családok támogatása helyett a migráció támogatását választaná, lebontaná a kerítést és hagyná, hogy bevándorlóországgá váljon Magyarország. De ha a jelenlegi kormány folytathatja a munkát, akkor továbbra is támogatja a magyar családokat és megvédi a családtámogatási rendszert – jelentette ki.