A 10 órakor kezdődő főelőadást Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára tartja, a fél 1-kor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek lesz.
 
Szerepel továbbá a programban Kerényi Lajos előadása, Kérdezz-felelek, valamint Varga Kapisztrán ferences szerzetes előadása a koronavírus-helyzetről "a keresztény hit fényében" - olvasható a közleményben.
 
Hozzátették: a programon körkapcsolás segítségével részt vesznek az egyházmegyék püspökei, és megszólalnak olyan magyarok, akik külföldi missziókban, más kontinenseken teljesítenek szolgálatot.
 
A szervezők közös imádkozásra is hívnak a betegekért, az őket ápolókért, gyógyítókért és a járvány megfékezéséért.
 
A találkozó programjába bárki bekapcsolódhat, az élő közvetítések elérhetősége és az interaktív részvétel lehetőségei megtalálhatók a találkozó honlapján, a nagymaros.katolikus.hu/online-kozvetites oldalon.
 
A találkozó története négy évtizedre nyúlik vissza, akkor Sillye Jenő zenész és barátai a Dunakanyarban énekes-imádságos összejöveteleket tartottak, amelyeket később fiatalokkal foglalkozó papok - köztük Balás Béla, jelenleg nyugalmazott kaposvári megyés püspök - a pártfogásukba vettek, és segítettek folyamatossá tenni a találkozók megrendezését.